Zapestnice iz kristalov - Na kateri roki jih nositi?

Deljeno mnenje je o tem ali je pomembno to na kateri roki nosimo zapestnico, ali ne. 

Nekateri pravijo, da je pomembno, spet drugi, da ni. 

Moje mnenje je, da če nosimo zapestnico za kratek čas, kot dodatek, potem ni, če pa nosite zapestnico za to, da vam pomaga v življenju, potem pa da. 

Leva stran našega telesa je ženska, desna stran pa moška. Leva stran predstavlja zdravljenje, ljubezen do sebe, negovanje in sprejemanje, medtem ko desna predstavlja akcijo, nadzor, moč in dejanje. 

Če je vaš namen prejemati energijo, date zapestnico na levo zapestje, če želiti oddajati energijo pa jo nosite na desnem zapestju. 

Pozitivni kamni, ki dajejo energijo ali celo pomirjajo, so popolni za nošenje na levi roki, saj lahko naredijo notranje premike v našem telesu. Znano je, da leva roka sprejme največ energije v primerjavi z desno, zato na tej roki običajno nosimo kristale z zdravilnimi lastnostmi.

Medtem ko je desna roka znana kot roka, ki daje, to ne pomeni, da od tu ne morete sprejemati kristalne energije. Le zaradi pretoka energije v našem telesu desna roka sprejme veliko manj kot leva roka. Če želite sprostiti kakšno posebno odvečno energijo iz svojega telesa, boste namesto tega želeli svojo kristalno zapestnico nositi v desni roki. 

Kako čistimo zapestnice slabe energije? 

Najprej preverite, ali je čiščenje primerno za kristal iz katerega je izdelana zapestnica. 

1. Lahko jo postavite pod polno luno 

Polna luna je močna točka v luninem ciklu in je idealna za čiščenje vaših kristalov. Zapestnico preprosto postavite zunaj na tla čez noč, ko je polna luna, da jo napolne z energijo. Tudi okenska polica v notranjosti, ki je obsijana z mesečino, bo zadostovala!

2. Zakopljite v zemljo 

Izkoplite manjšo luknjo in v njo zakopljite kristal. Pustite ga v zelji, da se čisti vsaj en teden. Bodite pa pozorni, da je kristal primeren za v vodo. 


3. Nad njo zažgite kadilo ali zelišča

Obkrožite svojo zapestnico z kristali z dimom žajblja, sladke trave, svetega lesa, ali pa dišečih palčk. 

4. Potopite zapestnico v sol

Položite kamen v sol in pustite stati čez noč. Tej metodi se boste želeli izogniti z mehkejšimi kamni, kot so turkiz, opal in kalcit, ki se zlahka opraskajo.

5. Postavite jo v zelišča 

Zapestnico lahko postavite v zelišča in jo pustite tam stati čez noč. Sama najraje uporabljam žajbelj, možnosti pa je ogromno, tako, da si lahko izberete svoje najljubše. 

 Ametist 

Ametist vam bo pomagal do jasnejšega razmišljanja in jasnejših čustvev. Ametist ne sme biti na direktni svetlobi saj lahko s časom zbledi.

Ametist zapestnica

 

Roževec 

Rožni kremen je znan kot kristal brezpogojne ljubezni. Pravijo, da krepi občutke ljubezni do sebe in spodbuja ljubeče odnose z drugimi. Rožni kremen velja za ozemljitveni kamen in vam lahko pomaga, da se počutite zakoreninjeni na planetu Zemlja. Verjamejo, da dviguje razpoloženje in se uporablja za zaščito.

Roževec zapestnica

Hematit 

Hematit se uporablja za izboljšanje vaše sposobnosti, da stojite močni, kar vam daje več poguma in moči volje.

Hematit zapestnica

Malahit 

Malahit ima visoko energijo, ki vas lahko brani pred škodljivimi entitetami. Njegova najmočnejša lastnost je neverjetno odlična zaščita pred negativo.
To doseže tako, da okoli vas ustvari energijsko pregrado. Pomaga tudi pri razvoju vaše intuicije in ustvarjalnosti. Spodbuja zvestobo v vseh oblikah odnosov, vključno z ljubezenskimi, poslovnimi in prijateljskimi.

Malahit zapestnica

Rdeči Jaspis 

Rdeči jaspis se že tisočletja uporablja kot zaščitni kamen. Menijo, da ima ta jaspis sposobnost ustvarjanja in pomaga uravnotežiti agresivno, dinamično energijo. Rdeči jaspis so uporabljali za lajšanje ran in povečanje plodnosti.

Rdeči Jaspis Zapestnica

 

 

Nazaj na spletni dnevnik

Napišite komentar