Ametist

Ametist

Ametist je eden izmed najbolj priljubljenih kristalov. Je prelepe vijolične barve, ki je lahko čisto svetla ali pa temna. Druge barve ametistov so tudi lavender, bela, roza ter črna. Temnejši kot je kristal, bolj redek je. Se pravi črna je najredkejša barva ametista.

Ametist pomeni “ni opijen” in izhaja iz starogrške besede “Amethystos”, Grki so si ametist postavili v kozarec vina, ki naj bi preprečil zastrupitev z alkoholom.

Zgodbe o ametistu, ki so vedno preplavljene s čarobnostjo mita, so pridobile svoj odtenek zaradi Dionizovih krvavo rdečih vinskih solz. Zgodba pravi, da je bila Ametist pravzaprav mlada devica, ki se je znašla na robu božje jeze, ko je bila pijana. Mlado dekle je zavpilo boginji Diani na pomoč in boginja jo je spremenila v lesketajoč bled kamen. Ko je Dioniz spoznal svojo neumnost, je zajokal v kozarec vina in v svojih čustvih prevrnil svoj kelih. Beli kamen je vpil vino, dokler ni zažarelo v nežno vijoličnem odtenku.

Ametist sega po celem svetu, vendar je zadnja leta vse redkejši in s tem se tudi vrednost le teh veča.

Ametist vam bo pomagal do jasnejšega razmišljanja, odpravil bo stres, ter pomagal do jasnejšik čustev. Zaradi vseh svojih prednostih, vam bo pomagal tudi proti odvistnosti, ni važno kakšni, lahko je odvistnost od alkohola, odvistnost od igric, itd.

KUPI TUKAJ

Ametist

Metafizične lastnosti ametista:

Ametist je predvsem osredotočen na čustva, zato pomaga ljudem, ki se spopadajo z izgubo, teških situacij, in na splošno z vsemi oblikami žalosti. Sporočal vam bo, da se ne bojite neznanega in postanete bolj samozavesti ter odločni.

Življenje prinaša različne izzive, in včasih nas lahko le te pustijo v stanju negotovosti. Ametist v teh situacijah nežno opomni, da ni še vse izgubljeno, da imata v sebi še dosti moči in znanja, ki ga potrebujete, da izberete pot, ki bo prava.
Je tudi odličen pomočnik za vse, ki se hitro razburijo in so nagnjeni h prepirom, saj je kristal, ki pomirja in v nas vzbudi ljubezen. Zaradi tega, je to odličen kamen za vse, ki imajo probleme z odnosi in izbruhi jeze.

Velikokrat se priporoča, da imate ametist postavljen zraven postelje, kjer vam bo omogočil miren spanec ter lepe sanje. Veliko ljudi si te sanje tudi zapisujejo, saj naj bi vas ametist ponesel v druge dimenzije med tem ko spite.

Čakre ametista:

Kronska čakra je čakra povezana z duhovno povezavo in preobrazbo. Dviguje in navdihuje vas, povezuje z božanskim. Ta čakra vam daje tudi občutek lastne božanskosti, zavedanje, da ste duša v človeškem telesu.


Čakra tretjega očesa, ki leži v središču čela, je sedež naše intuicije. To so vrata do našega najglobljega vodnjaka notranje modrosti, naše jasnosti in vsega znanja, ki ga potrebujemo za dostop do višje duhovne kontemplacije. Tretje oko je vid, ki gleda navznoter in čez obrobje tega, kar lahko vidita naši drugi dve očesi. Tretje oko, povezano s slavnim in možganskim šestim čutom, predstavlja sanjska barva indiga, pretaka se z žensko energijo in je povezano s svetlobo in lotosom.

Horoskopski znaki ametista:

Kozorog, Vodnar, Ribi, Oven, Dvojčka, Devica, Strelec

Zakaj je potrebno kristal čistiti?

Največji razlog za čiščenje ametista je, da se kristal znebi negativne energije. Čiščenje je še posebej pomembno, če ste ametist prejeli kot darilo, kar pomeni, da so ga uporabljali drugi. Zato ga je treba nujno očistiti, da se znebite potencialno negativne energije.

Kako ga očistiti negativne energije?

Voda je eden izmed najboljših načinov za čiščenje ametista. Najbolje je, da je to naravna voda (na primer potok).

Pod vodo ga pustite vsaj eno minuto.

Lahko ga tudi postavite na površino zemlje, oz ga zakopljete za nekaj minut, nato pa ga operate z vodo.

Ametist lahko tudi očistite z dimom žajblja, lavandra in drugih zelišč, ki jih v ognjevarni posodi zažgete ter počasi, z pozitivnimi misli zamahnite okoli kristala in to počnite vsaj 30 sekund za en kristal. Če vam ta metoda ni všeč, lahko tudi položite kristal v zelišča in ga pustite tam 5 minut.

Ali sme na sončno svetlobo?

Ametist ne sme biti na direktni svetlobi saj lahko s časom zbledi.

Kako se ga uporablja?

Če želite izkusiti zdravilne lastnosti ametista, je tukaj nekaj načinov, kako ga vključite v svoje življenje. Lahko nosite žepni kristal z seboj v žepu, torbici, ali tudi v nederčku. 

Lahko nosite nakit, kot so zapestnice ali verižice. 
Roka na kateri nosite zapestnice je tudi pomembna. Ametist se nosi na levi roki, saj ta stran telesa velja za sprejemni del, kar pomeni, da je bolj dovzeten za energije zapestnice iz ametista.

Postavite geodo ali špico v sobo kjer spite za lepši in mirnejši spanec. 

Lahko ga postavite na svoje čelo, da spodbudite ustvarjalnost in sprostite svoj um. 

Držite ga v roki za pridobivanje jasnosti in fokusa. 

Na prsa ga položite za spodbujanje pomirjujočega ter mirnega spanca. 

Rastišče je odlično za družine, skupinsko delo, skupine, obnavljanje energije in čiščenje energije katere koli sobe.

Ametist rastišče

Nazaj na spletni dnevnik

Napišite komentar