Črni Obsidian

Črni Obsidian

Obsidian je naravno vulkansko steklo, ki nastane s hitrim ohlajanjem staljene lave. Odlikuje ga gladka, odsevna površina in steklen videz. Obsidian nastane, ko se lava prehitro ohlaja, da bi se oblikovali mineralni kristali, kar ima za posledico gost, homogen material s trdoto, podobno trdoti kremena.

Obsidian so ljudje uporabljali že tisočletja za različne namene, vključno z izdelavo orodij, orožja in nakita. Cenjen je tudi zaradi svojih duhovnih lastnosti, saj številne kulture uporabljajo obsidian za zaščito, ozemljitev in odganjanje negativnosti.

Obstaja veliko različnih vrst obsidiana, vsaka s svojimi edinstvenimi lastnostmi in barvami, kot so črni obsidian, snežinkasti obsidian, mavrični obsidian in mahagonijev obsidian. Obsidian je mogoče tudi oblikovati in izrezati v različne oblike, zaradi česar je priljubljen material za kipe in okrasne predmete.

KUPI TUKAJ

Črni Obsidian

Metafizične lastnosti črnega obsidiana:

V svetu kristalov in dragih kamnov je črni obsidian zelo cenjen zaradi svojih ozemljitvenih in zaščitnih lastnosti. Verjamejo, da pomaga pregnati negativnost, sprostiti čustvene blokade in zagotoviti občutek stabilnosti in prizemljenosti. Črni obsidian naj bi prav tako pomagal pri manifestaciji, saj pomaga pretvoriti misli in namere v resničnost.

V svetu duhovnosti in zdravljenja se krogle iz obsidiana pogosto uporabljajo kot orodje za meditacijo. Njihova gladka, odsevna površina naj bi pomagala umiriti um in spodbujati notranji mir, medtem ko naj bi njihove prizemljitvene lastnosti pomagale pregnati negativnost in spodbujati čustveno dobro počutje. Obsidianove krogle naj bi imele tudi močne lastnosti čiščenja energije, zaradi česar so priljubljena izbira za uporabo v kristalnih mrežah in drugih duhovnih praksah.

Čakre črnega obsidiana:

Korenska čakra, ki leži pri trtici na dnu hrbtenice je povezana z preživetjem, zdravjem, obiljem, nas povezuje z Zemljo in nas ozemljuje. Korensko čakro predstavlja rdeča barva, in mantra te čakre je "sem".

Čakre

Horoskopski znaki črnega obsidiana:

Škorpijon

Zakaj je potrebno kristal čistiti?

Vsakič, ko kristal prejmete ali kupite ga je potrebno očistiti energije, saj je poln energije drugih ljudi, naj bo to dobra ali slaba. 

Črni Obsidian Krogla

Kako ga očistiti negativne energije?

Obsidian je potrebno redno čistiti, saj zelo hitro posrka energijo.

Črni obsidian sme v vodo, tako, da ga lahko čistite v vodi. S tem mislim, da ga očistite v bližnjem potoku, ali pa prinesete steklenico vode kar domol in ga očistite doma. Samo pazite, da ne uporabljate slane vode. Črni obsidian pustite stati v vodi vsaj eno minuto.

 

Lahko ga postavite na sonce in ga tam pustite stati vsaj 4 ure, ali pa ga ispostavite mesečini. Postavite ga na okensko polico, ko bo mlaj ali polna luna, vendar pazite, da ga ne postavite na zunanjo stran, saj lahko škodujete kristalom. Pustite kristale čez noč, in zjutraj bodo očiščeni. 

 

Črni obsidian lahko tudi očistite z dimom žajblja, lavandra in drugih zelišč, ki jih v ognjevarni posodi zažgete ter počasi, z pozitivnimi misli zamahnite okoli kristala in to počnite vsaj 30 sekund za en kristal. Če vam ta metoda ni všeč, lahko tudi položite kristal v zelišča in ga pustite tam 5 minut.

 Bor

Ali sme na sončno svetlobo?

 Črni obsidian sme na sončno svetlobo.

Črni Obsidian Neobdelan

Kako se ga uporablja?

Črni obsidian se uporablja postopoma, saj je zelo močan kristal. Uporabljajte ga, ko želite hitre rezultate, saj zelo hitro ohlaja situacije in absorbira energijo v tem trenutku, nato pa jo ohrani, dokler ga ne očistite. Črni obsidian lahko odraža stvari o vas, ki jih vidite kot negativne.

Črni obsidian se največkrat lahko kupi v manjših neobdelanih kosih.
Črni Obsidaian Krogla

Pri nas ga najdete tudi v drugih oblikah.

Krogla predstavlja celovitost, tekmovalnosi in zapolni prostor z energijo.

Krogla črnega obsidiana se lahko uporablja samostojno ali pa jo vključite med druge kristale in minerale. Na splošno so krogle črnega obsidiana vsestransko lepe in imajo bogato zgodovino, ter široko paleto uporabe. 

Ne glede na to, ali iščete orodje za meditacijo in duhovno rast, kos okrasne umetnosti ali edinstven in močan dodatek k vaši zbirki dragih kamnov in mineralov, je krogla iz obsidijana vredna razmisleka.

 

Nazaj na spletni dnevnik

Napišite komentar